Subsidies klimaat en energie

De gemeente Harderwijk heeft meerdere subsidiemogelijkheden op het gebied van klimaat en energie. Vanuit het rijk en ministeries zijn er ook verschillende subsidiemogelijkheden. Op deze pagina vind u een overzicht van de mogelijkheden. Zie ook de verschillende 

Woningisolatie

Het is vanaf 1 januari 2018 niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor vloer-, dak- en muurisolatie van woningen en het plaatsen van HR++ glas.

Veluwe Duurzaam als regionaal energieloket

Met de website veluweduurzaam.nl wordt Veluwe Duurzaam het energieloket voor de Noord-Veluwe. Particulieren kunnen er informatie vinden over activiteiten en bedrijven. Er is ruimte voor organisaties om hun duurzame initiatieven onder de aandacht te brengen en bedrijven hebben de kans om hun aanbod te presenteren ondersteund met referentievoorbeelden.

Energiebesparingskrediet (groen lenen)

Het Rijk staat garant voor leningen (“consumptieve kredieten”) ten behoeve van energiebesparende maatregelen in woningen via een groene lening. Door deze garantstelling kan de rente van deze lening omlaag waardoor het ‘goedkoper’ wordt om te lenen. De regeling geldt voor eigenaar-bewoners. Het energiebesparingskrediet mag gecombineerd worden met andere bestaande regelingen op het gebied van energiebesparing. Wanneer maatregelen bijvoorbeeld ook onderdeel zijn van de regeling groenprojecten (zoals zonnepanelen en zonneboilers), kan de rente nog verder omlaag. Een ander voorbeeld is een combinatie met de BTW-verlaging op isolatiemateriaal en -werkzaamheden. Ook deze maatregel mag gecombineerd worden met het energiebesparingskrediet.

Zonnepanelen

Als u meer informatie wilt over zonnepanelen of wilt u in één oogopslag zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie, kijk dan op www.zonatlas.nl/harderwijk.