Gemeente Harderwijk / Ondernemen

Aanvragen en regelen

Ondernemen in Harderwijk

Ondernemerschap is een belangrijke motor voor de economie. Het zorgt voor werkgelegenheid, innovatie en productiviteitsgroei. Ook op sociaal terrein speelt ondernemerschap een rol, bijvoorbeeld door bij te dragen aan de bestrijding van armoede en werkeloosheid. Daarom stimuleren we ondernemerschap en creëren we een gunstig klimaat voor het ontstaan, aantrekken en groeien van ondernemingen.

Bedrijventerreinen

Rondom de kern van Harderwijk is een aantal bedrijventerreinen, waarvan Lorentz het grootste aaneengesloten bedrijventerrein is van Gelderland (ca. 244 ha). Hier zijn in hoofdzaak industrie (nijverheid en dienstverlening), transport en automotive aanwezig. Ook is Harderwijk bereikbaar voor bulkgoederen en containers via Lorentz Haven.

Horeca

Harderwijk is een gastvrije stad. De horeca geeft daar op een bijzondere manier invulling aan. Horeca is de gastheer van de Harderwijker samenleving en van de toeristische bezoekers.

Detailhandel

De gevarieerde detailhandel in de binnenstad en de sterke wijkwinkelcentra zorgen voor een goede detailhandelsstructuur. Zowel de dagelijkse als de niet-dagelijkse producten zijn goed vertegenwoordigd. 

  Binnenkort

  Vraag of Contact?

  Bezoek ons stadhuis
  Havendam 56, Harderwijk

  Alle contactgegevens

  Volg ons

  Twitter volgen Harderwijk

  facebook volgen Harderwijk