Auto rijdt in op Huis van de Stad (25-04-2019)

17.15 uur

De Stadswinkel en de Bibliotheek blijven vanavond gesloten. De Commissie Beleid Algemeen van 19.30 uur gaat door. Morgenochtend is het Huis van de Stad weer normaal geopend.

17.00 uur

Naar aanleiding van de gebeurtenissen vanmiddag in en rond het Huis van de Stad in Harderwijk geeft burgemeester Van Schaik de volgende verklaring.

“We zijn opgeschrikt door een incident dat vanmiddag om 14.40 uur bij het Huis van de Stad plaatsvond, waarbij een auto inreed op de ingang van het stadhuis.
De eerste prioriteit had het ontruimen van het gebouw dat goed en gedisciplineerd verliep. Dit betrof de bezoekers van het stadhuis, medewerkers van de gemeente en huurders van het gebouw. Onze eerste aandacht gaat uit naar hen.

Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Dit had ook heel anders kunnen verlopen. De bestuurder van de auto is kort na het incident aangehouden door de politie.
De politie doet onderzoek naar de toedracht en geeft aan dat het gebied rond het stadhuis veilig is. Van de politie heb ik begrepen dat omwonenden hierover persoonlijk zijn geïnformeerd.”

16.11 uur

De Stadswinkel en de Bibliotheek blijven vanavond gesloten. Over de vergadering Commissie Beleid Algemeen volgt nader bericht.

15.40 uur

Vanmiddag om 14.40 uur is een auto tegen de ingang van het stadhuis van Harderwijk gereden. De BHV heeft het gebouw ontruimd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit incident. Het Huis van de Stad is tot nader order gesloten. Medewerkers en gebruikers van het Huis van de Stad kunnen voor tijdelijk onderdak terecht bij de Visafslag.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden