Bijzonder boek markeert officiële opening oude Stadhuis (17-06-2019)

Op symbolische wijze heeft burgemeester Harm – Jan van Schaik het oude Stadhuis aan de Markt geopend. In september is het pand volledig klaar en open voor publiek.

Wethouder Jeroen de Jong ging tijdens de openingsbijeenkomst in op de renovatie van het pand. Met schrijver Jos Kunne reikte hij vervolgens de eerste exemplaren van het boek ‘Het gouden hart van de stad – Het Oude Stadhuis van Harderwijk’ uit. 

Oude Stadhuis is officieel geopend maar nog niet helemaal klaar

Burgemeester Harm – Jan van Schaik opende samen met plaatsvervangend voorzitter van de raad Laurens de Kleine officieel de gerestaureerde raadzaal. Daarmee werd het gebouw op symbolische wijze teruggegeven aan de inwoners van de gemeente. Het gebouw is nog niet toegankelijk voor het publiek. De laatste werkzaamheden zijn nodig om het gebouw volledig klaar te hebben. De restauratie is tot stand gekomen in samenwerking met MIR architecten, De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Monumentencie's, Sure Vastgoed en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Net als honderd jaar geleden is er een boek bij een ingrijpende renovatie

Het pand was afgelopen twee jaar gesloten in verband met een flinke renovatie, nadat de gemeenteraad hiermee had ingestemd. De laatste grote renovatie was in 1922. Over de raadzaal verscheen toen een boek ‘De raadzaal van Harderwijk. Monument van historie en kunst’. Het was bedoeld als beschrijving van de renovatie. En ook nu geeft het boek ‘Het gouden hart van de stad – Het Oude Stadhuis van Harderwijk’ een inkijk in de geschiedenis en in de renovatie. Het boek is voor een bedrag van € 24,95 verkrijgbaar bij het Stadsmuseum en het Toeristisch Informatiepunt van Heerlijk Harderwijk. 

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden