Campagne ‘Een goede buur’ van start (19-06-2020)

In samenwerking met UWOON en Omnia Wonen start Zorgdat de campagne ‘Een goede buur’.  Speelt er een conflict tussen buren of buurtgenoten? En kom je zelf niet tot een oplossing? Buurtbemiddeling helpt daarbij. Onafhankelijke, vrijwillige bemiddelaars helpen de partijen om zelf een oplossing te bedenken. Zorgdat biedt buurtbemiddeling in Harderwijk en Hierden. 

Van ergernis tot probleem 

“Pfff, wat een stank! Staat de buurman nou alweer vis te roken in de achtertuin?” En: ‘Tjonge, wat een lawaai! Tot hoe laat mogen die buurtkinderen eigenlijk op straat voetballen?” Als u niet op tijd met elkaar in gesprek raakt, kan een kleine irritatie uitgroeien tot iets groots. De spanning loopt op. Er vallen links en rechts woorden. Ai, wie gaat dit oplossen? 

Een goede buur

De campagne ‘Een goede buur’ geeft buren tips om op een fijne manier naast elkaar te wonen. Door rekening met elkaar te houden, voorkom je overlast. Denk hierbij aan overdag klussen, kinderen niet laten rennen en schreeuwen in het trappenhuis en geen brood of etensresten neergooien voor vogels. Hier kunnen ook ratten op af komen. 

Voor de campagne is een poster gemaakt met 6 tips. Die komt te hangen in 51 appartementencomplexen in Harderwijk. Wilt u ook een poster ontvangen? Of de flyer met meer informatie over Buurtbemiddeling én de tips? Stuur een bericht met uw adres naar buurtbemiddeling@zorgdat.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden en Zorgdat gebruikt uw adresgegevens nergens anders voor. 

Gratis aan te vragen voor iedereen 

Buurtbemiddeling werkt goed. Onafhankelijke bemiddelaars horen beide kanten van het verhaal aan. Ze zorgen daarna voor een gesprek tussen bewoners. Sterker nog: als buurtbewoners weten hoe ze met elkaar kunnen overleggen, voorkomt dat nieuwe problemen. Ze vinden elkaar veel sneller. Het mooie is: u hoeft er niets voor te betalen. Iedereen in Harderwijk of Hierden met een koophuis of huurhuis mag het gratis aanvragen. 

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Zorgdat is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Buurtbemiddeling. Als vrijwilliger bij Buurtbemiddeling werkt u altijd in een duo. Samen luistert u naar het verhaal van buur A en buur B. Als beide buren er voor open staan volgt er een bemiddelingsgesprek met beide buren. De volledige vacaturetekst is te vinden op www.zorgdat.nl

Wilt u meer weten over Buurtbemiddeling? Of Buurtbemiddeling inschakelen? Bel coördinator Sandra Hoekstra, (0341) 42 87 94 of e-mail naar buurtbemiddeling@zorgdat.nl

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden