Doe mee aan de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland (01-07-2020)


 

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat ook deze zomer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen hun huis tot 8 september aanmelden op Duurzamehuizenroute.nl/verkiezing en meedoen met de verkiezing. In Gelderland maken deelnemers, naast de juryprijs, kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’. Een deskundige jury kiest per categorie een winnaar. De prijscategorieën zijn bepaald op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekend gemaakt op het feestelijke (online) verkiezingsevent op 20 november 2020.

Maak ook kans op de publieksprijs

De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Zeeland. In de vier provincies maken deelnemers ook kans op een publieksprijs. Van 29 september tot 13 oktober kan het publiek stemmen op haar favoriete duurzame huis. De provinciewinnaars gaan door voor de landelijke publieksprijs.

De Nationale Duurzame Huizen Route

Gemeente Harderwijk ondersteunt de Nationale Duurzame Huizen Route. Hun woningen zijn een bron van inspiratie en informatie voor mensen die zelf aan de slag willen met hun huis. Huiseigenaren kunnen online vragen beantwoorden en hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november openstellen voor bezoekers.  

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden