Eerste kinderburgemeester en kinderwethouder van Harderwijk geïnstalleerd (10-10-2019)

Harderwijk heeft officieel het eerste kindercollege!

In de raadsvergadering zijn kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen vanavond geïnstalleerd door burgemeester Harm-Jan van Schaik. Kinderburgemeester Isabella kreeg de kinder-ambtsketen om. Kinderwethouder Nino kreeg een speld van de burgemeester die hij draagt als kinderwethouder. De kinderburgemeester en de kinderwethouder vormen samen het komende jaar het kindercollege van Harderwijk.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik:‘’Het college van B&W wil graag met het kindercollege samenwerken. Wij laten hen graag zien wat het werk van burgemeester en wethouders inhoudt. Wij horen ook graag van hen wat zij zien en horen in Harderwijk en wat hun mening en ideeën zijn. Samen maken we Harderwijk en Hierden nog mooier.”

Nieuwe kinder-ambtsketen

Voor de kinderburgemeester is een nieuwe kinder-ambtsketen ontworpen en gemaakt. Deze werd onthuld in de raadsvergadering. Daarop staan zeven  'Dit is voor mij Harderwijk’-tekeningen die zijn gemaakt door leerlingen uit Harderwijk en Hierden.

Het kindercollege aan de slag

Het kindercollege gaat nu aan de slag. Kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen vertegenwoordigen het komende jaar alle kinderen van de gemeente Harderwijk. Als ambassadeur van de gemeente gaan zij samen met de collegeleden mee op pad naar evenementen en officiële gelegenheden, om bijvoorbeeld bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden. Het eerste evenement is de Sinterklaasintocht in Harderwijk. De kinderburgemeester is hierbij aanwezig en gaat dan de Sint verwelkomen.

Kindercollege geeft kinderen een stem

Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over politiek en het werk van de gemeente. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wethouder is, maar wat deze doen, is onbekend. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek ook voor kinderen leuk en toegankelijk maken. Kinderen uit Harderwijk en Hierden kunnen bij het kindercollege terecht met vragen of ideeën voor de gemeente.

Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel en in het kader van burgerparticipatie werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden. Harderwijk zijn wij samen!

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden