Groeiend gebruik van sportcomplex 'De Sypel' (24-01-2020)

Het gebruik van de gymzalen, de sporthallen én het zwembad in de gemeente Harderwijk is de afgelopen jaren steeds verder gegroeid. Vooral het sportcomplex De Sypel laat indrukwekkende groeicijfers zien. De verkoop van abonnementen voor het buitenbad, bijvoorbeeld, is vorig jaar ten opzichte van 2018 met ruim 25% gestegen. Steeds meer ouderen maken gebruik van het zwembad. Ook het gebruik van het bad voor zwemlessen en bijvoorbeeld aquasport laat een stijgende lijn zien. De samenwerking met Landstede zorgt eveneens voor een intensiever gebruik van de sporthallen. De verwachting is dat deze groei de komende jaren doorzet. 

Om de verdere groei van sportcomplex ‘De Sypel’ mogelijk te maken is het noodzakelijk dat er extra medewerkers worden aangetrokken. De uitbreiding van het personeelsbestand voor de algehele bedrijfsvoering is 1,6 fte en daarnaast is in de zomer een tijdelijke uitbreiding met 1,4 fte nodig. Het college van B&W stelt de raad voor met deze uitbreiding akkoord te gaan.

Meer medewerkers zorgen er niet alleen voor dat De Sypel meer bezoekers kan verwelkomen en hun veiligheid kan garanderen, maar ook dat bijvoorbeeld de wachtlijsten voor het zwemfonds kunnen verdwijnen door meer lesgroepen te starten en dat er nog meer gebruik kan worden gemaakt van de sportvoorzieningen.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden