Het Harderwijkse bos in met uw hond aan de lijn (26-02-2020)

Het winterseizoen nadert zijn einde. Met de trouwe viervoeter aan hun zij, trekken natuurliefhebbers de Veluwe op om te genieten van de natuur. De boa’s (of handhavers) komen regelmatig wandelaars tegen met loslopende honden op plaatsen waar dit niet is toegestaan.

In heel Harderwijk en Hierden - en ook in bijna alle Veluwse bossen - moeten honden aangelijnd lopen. Dit is voor de veiligheid van het verkeer, kleine kinderen en ter bescherming van andere dieren. In Harderwijk zijn speciale plaatsen aangewezen waar uw hond los mag lopen. Zoals in het Strokelbos, het hele gebied ten zuiden van de Leuvenumseweg, tussen de Plaggenweg en de ongeveer ter hoogte van De Ark. Op de pagina Honden en katten vindt u de hondenwijzer en waar u uw hond nog meer uit mag laten. Ook daar moet u er als hondenbezitter altijd voor zorgen dat de hond onder appél staat.

Alle regels voor het gebruik van het natuurgebied vindt u bij de ingang van het bos op het bord. Loslopende honden jagen het wild op. Op dit moment hebben de wilde zwijnen jongen die ze zullen beschermen. Ook de schaapherder kan in het terrein aanwezig zijn met schapen en wat geiten voor het begrazen van het gebied tussen het Stuifzand en het bos. Bij het hoeden is het van belang dat de kudde niet onrustig wordt. Op het laten loslopen van uw hond zal worden gehandhaafd door boa’s (of handhavers). Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via snelherstel@harderwijk.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden