Hospices in Noordwest Veluwe bundelen krachten: ‘Samen sterker tijdens corona epidemie!’ (15-04-2020)

De zorg voor corona patiënten is in sommige gevallen palliatief terminale zorg. Daar wordt men zich steeds meer van bewust nu het inzicht in het ziekteverloop toeneemt. De Hospices Jasmijn, Willem Holtrop, De Regenboog en Nijkerk hebben de handen ineen geslagen voor goede palliatief terminale zorg in de regio Noord West Veluwe. 

Schrijnende verhalen van mensen die zonder naasten om zich heen thuis of in het ziekenhuis verblijven. Een angstige periode waarin het virus zo snel toeslaat dat familie soms niet tijdig bij de patiënt kan zijn. Het ‘Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe’ is in actie gekomen. ‘Concreet betekent dit dat Hospice de Regenboog in Nunspeet  is geopend voor maximaal 5 patiënten die besmet zijn met het Covid-19 virus. Het Hospice in Ermelo en het hospice Nijkerk zorgen daar waar nodig voor de personele ondersteuning. De huidige gasten van De Regenboog zijn overgeplaatst naar Hospice Nijkerk. Het onlangs gesloten zorgcentrum Dillenburg in Ermelo doet sinds begin april dienst als een noodhospitaal voor mensen met Corona. Expertise en ondersteuning wordt geboden vanuit Hospice Jasmijn in Harderwijk. 

De zorg voor kwetsbare palliatief terminale patiënten zonder corona gaat in de regio zoveel mogelijk door.  Toch geldt ook hier de impact van de crisis: de hospices kunnen minder vrijwilligers inzetten, maar doen er alles aan om de kwaliteit van de zorg hoog te houden. 

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden