Koning bezoekt maakindustrie in Harderwijk (12-03-2019)

Koning Willem-Alexander heeft op dinsdagochtend 12 maart een werkbezoek gebracht aan 2 bedrijven in Harderwijk in het kader van de Nederlandse maakindustrie. De Koning ging op bezoek bij meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers, een sociale onderneming waar mensen met een functionele beperking werkzaam zijn. Aansluitend bezocht hij AWL-Techniek, een internationaal bedrijf voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen. De Koning werd rondgeleid in deze bedrijven en was in gesprek met medewerkers over hun werkzaamheden.

De Nederlandse maakindustrie kent enerzijds ambachtelijke bedrijven die al decennialang vernieuwen en anderzijds nieuwe ondernemingen met innovatie in hun DNA. Zij ontwerpen en produceren halffabricaten en eindproducten in zeer uiteenlopende sectoren en zijn soms mondiaal leider in nichemarkten.

Het werkbezoek vond plaats naar aanleiding van het thema van de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari dit jaar. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, waren ook vertegenwoordigers uit de Nederlandse maakindustrie genodigd.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden