Landelijke Opschoondag zaterdag 23 maart (20-02-2019)

Zien opruimen, doet opruimen!

Een aangename leefomgeving maken we met elkaar. Als mensen elkaar beter kennen, kijken zij ook meer naar elkaar om. Wijkbewoners hebben zelf het best zicht op wat er speelt in de eigen straat, buurt of wijk. Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werkt de gemeente met haar inwoners aan een prettige leefomgeving in Harderwijk en Hierden. Het is belangrijk dat inwoners plezierig en veilig wonen in hun wijk of buurt. Meedoen met de Nationale Opschoondag is daar een goed voorbeeld van. Dat doen bijvoorbeeld ieder jaar de bewoners van de Veldkersmeen in Harderwijk.

Elkaar beter leren kennen

‘Zien opruimen, doet opruimen!’ zeggen Nicole, Veronique en Adriaan van het bewonerscollectief Veldkersmeen. Jaarlijks roept het bewonerscollectief buurtbewoners op om de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar is de Opschoondag op zaterdag 23 maart. Jong en oud ruimen met elkaar zwerfafval op. Er ligt vaak veel meer dan je denkt, vooral in bosjes en struiken. Na afloop van de opruimactie zorgt het bewonerscollectief voor een hapje en drankje. De groep buurtbewoners breidt zich op de dag zelf altijd uit, hebben de initiatiefnemers ervaren. Ook mensen die zich niet vooraf hadden aangemeld doen spontaan mee. Naast het opruimen van de buurt zien zij deze actie ook als een moment van ontmoeting. Ervaring leert dat de kinderen hierna vaker samen buiten spelen. Volwassenen leren elkaar op een andere manier kennen. Dit alles draagt bij aan een aangename leefomgeving. En dat alles onder het motto ‘Houd de Veldkersmeen schoon!’

Meer activiteiten in de Veldkersmeen

Het bewonerscollectief wil graag zorgen voor een veilige, schone en gezellige buurt. Zij organiseren het hele jaar allerlei activiteiten, zoals: een gezellige nieuwjaarsborrel, de Buitenspeeldag in de zomer en de Burendag met als afsluiting een buurtbarbecue in september, met Sint Maarten zingen de kinderen het hoogste lied bij iedereen met een kaars voor het raam. En dan zijn er nog diverse spontane initiatieven. Dankzij al die activiteiten hebben buurtbewoners elkaar in de afgelopen jaren beter leren kennen. En kunnen ze op allerlei manieren veel voor elkaar betekenen. Het motto ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ werkt op die manier echt in de Veldkersmeen.

Ook nieuwe ideeën?

Hebt u ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk? Of wilt u zich inzetten voor uw wijk of buurt? Neem dan contact op met uw wijkmanager via www.harderwijk.nl/wijkmanagers.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden