Leergeld Randmeren helpt kinderen in armoede (08-10-2019)

De gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Putten hebben samen Leergeld Randmeren opgericht. Leergeld Randmeren is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij mee kunnen doen aan activiteiten binnen en buiten school. Op zaterdag 21 september ontvingen alle medewerkers van de stichting een certificaat. Daarmee kunnen zij nu echt aan de slag met Leergeld Randmeren.

Met financiële hulp kan elk kind meedoen aan activiteiten

Sommige ouders kunnen een sport, hobby, zwemles of een schoolreisje voor hun kinderen niet betalen. Leergeld Randmeren helpt deze kinderen door bijvoorbeeld een schoolreisje, sportkleding, muziekles of lidmaatschap voor hen te betalen. In de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde komen zo’n 2400 kinderen van 4 t/m 18 jaar voor deze hulp in aanmerking.

Hoe werkt Leergeld Randmeren?

Stichting Leergeld is een aanvulling op al bestaande regelingen van de gemeenten en instanties. De contactpersonen van Leergeld Randmeren bezoeken de gezinnen waar financiële hulp nodig is. Als er geen geschikte mogelijkheden voor hulp zijn, kan  Leergeld Randmeren helpen. Leergeld Randmeren werkt samen met lokale partners, zoals onderwijsinstellingen, maatschappelijke instellingen, verenigingen, voedselbank, bedrijfsleven en andere fondsen.

Wil je meer weten of hulp aanvragen?

Kijk voor meer informatie of het aanvragen van hulp op www.leergeldrandmeren.nl. Vanaf 1 oktober is Leergeld Randmeren te bereiken via info@leergeldrandmeren.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden