Nationaal schoolontbijt (07-11-2019)

Vanochtend schoven leerlingen van basisschool De Bron aan de ontbijttafel met kinderburgemeester Isabella Hoeve en burgemeester Harm-Jan van Schaik. In de raadzaal gaven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Harderwijk is een JOGG-gemeenten en zet zich onder andere op deze manier in om jongeren bewust te maken van gezonde voeding. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Het vergeten kind

Ook dit jaar betaalde de burgemeester de kinderen symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan ‘Het vergeten kind’. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden, aandacht krijgen en zich op hun toekomst kunnen richten.

‘Neem de tijd voor je ontbijt’

In totaal doen een half miljoen leerlingen op zo’n 2500 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang wordt er aandacht geschonken aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Met het jaarthema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Het vergeten kind zien dat het ontbijt iets is wat voor iedereen erbij hoort.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden