Nieuwe beweegroutes voorzien in behoefte aan individueel sporten (20-03-2020)

In samenwerking met GA! Harderwijk heeft de gemeente Harderwijk een plan gemaakt voor het uitzetten van beweegroutes. Het worden 5 routes van circa 5 km lang bedoeld voor wandelen, hardlopen en skeeleren en een speciale cooperbaan van 1.000 meter. De routes worden uitgezet samen met Atletiek Vereniging Athlos. Langs de routes komen watertappunten en waar mogelijk ook rek- en strekpalen en een sprintbaan. De markering wordt gemaakt van roestvrij staal in de vorm van een soort reuze punaises. De eerste 2 routes zullen in juli in gebruik worden genomen. De 3 andere routes worden in 2021 gerealiseerd en de cooperbaan volgt in 2022.

Marcel Companjen, wethouder sport, is blij met deze nieuwe sportieve voorziening: “De gemeente Harderwijk gaat voor gezonde inwoners. En het is daarom belangrijk om iedereen te stimuleren meer in de buitenlucht te bewegen. Met de nieuwe routes spelen we in op de groeiende behoefte aan individueel sporten. We zorgen voor een veilige, ongedwongen en leuke manier om te kunnen sporten in een beweegvriendelijke omgeving. En het is meteen een mooi manier om Harderwijk weer extra op de kaart te zetten.”

Het plan sluit aan bij een motie van 8 november 2018 waarin de gemeenteraad van de gemeente Harderwijk aangaf vanaf 2019 akkoord te gaan om geld vrij te maken voor het ontwikkelen van een aantal beweegroutes.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden