Scholendebat over Burgerschap in het Huis van de Stad (30-10-2019)

Op dinsdag 29 oktober was het scholendebat over Burgerschap in de raadzaal van het Huis van de Stad. Aan het debat deden 31 leerlingen van scholen uit Ermelo en Harderwijk mee: RSG Slingerbos, Christelijk College Groevenbeek en Christelijk College Nassau-Veluwe. Onder leiding van burgemeester Harm-Jan Van Schaik gingen de leerlingen met elkaar in debat over politieke participatie, diversiteit, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, keuzes van de lokale overheden en een gezonde leefstijl.

Winnaars

De jury met onder andere de burgemeester van Ermelo André Baars had het niet makkelijk, omdat de kwaliteit van de debaters zeer goed was. Na een spannend juryberaad waren de leden unaniem in hun keuze voor de winnaars. Het CCNV is de winnende school van het debat. De winnaar van het debat is Sophia Jessurum van het CCNV. Emma El Kamisi van het CCNV is gekozen als publiekswinnaar. De winnaars ontvingen een certificaat voor hun deelname aan het scholendebat. 

Maand van Burgerschap

Het scholendebat was de afsluitende activiteit van de Maand van Burgerschap 2019. Met het debat wil de gemeente Harderwijk jongeren betrekken bij democratie en burgerschap in het dagelijks leven en hen helpen bij de sociale ontwikkeling en maatschappelijke vorming. Burgerschap betekent dat de stad, de buurt, de school van de kinderen, de speeltuin om de hoek, het sportveld ook van u zijn. En dat u daarin actief betrokken kunt zijn. Onder de vlag van Harderwijk zijn wij samen werken wij aan een samenleving waar het prettig leven en wonen is in Harderwijk.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden