Staatssecretaris brengt succesvol bezoek aan Harderwijk (08-01-2020)

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, mevrouw Broekers-Knol, heeft woensdag 8 januari een uitgebreid werkbezoek gebracht aan het AZC in Harderwijk.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik is blij met het bezoek: "De grote betrokkenheid en interesse die de Staatssecretaris toonde kreeg veel waardering van de mensen die zij vandaag heeft gesproken." 

Het programma startte met een bezoek aan Asielzoekersschool De Vlieger. Daarna volgde een uitgebreide kennismaking met het AZC en een COA delegatie.

Tijdens de lunch in de Veiligheidsacademie Noord-West Veluwe werd een presentatie gegeven over de aanpak van overlastgevers uit het AZC en de uitdagingen die dat oplevert. De staatssecretaris voerde vervolgens gesprekken met onder meer ondernemers uit winkelcentrum Tweelingstad, omwonenden van het AZC en vertegenwoordigers van het platform Welkom Vluchtelingen Harderwijk.

Het werkbezoek werd afgesloten met een korte persbijeenkomst in het AZC waarbij ook diverse leden van de gemeenteraad aanwezig waren.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden