Start spitstreinstop vanuit Harderwijk (16-12-2019)

Maandagochtend 16 december floot burgemeester Harm-Jan van Schaik op het Station Harderwijk in bijzijn van wethouder Jeroen de Jong de eerste spitstrein weg om het eerste stuk tot Nijkerk mee te rijden. Daar verwelkomde burgemeester Gerard Renkema en wethouder Wim Oosterwijk de eerste spitstrein om deze vanaf station Nijkerk weg te fluiten richting Amersfoort. 

Met ingang van de nieuwe dienstregeling van de NS vanaf 15 december gaan er 4 extra spitstreinen rijden in de ochtend (van Harderwijk via Nijkerk naar Amersfoort) en 4 extra spitstreinen in de middag (van Amersfoort via Nijkerk naar Harderwijk).  

“De dagelijkse inzet van de extra spitstreinen van Harderwijk naar Amersfoort is een eerste stap voor verbetering van een snellere verbinding via het spoor", aldus burgemeester Harm - Jan van Schaik. "Maar er is meer nodig om de reismogelijkheden via het spoor te  verbeteren en hiermee een betere bereikbaarheid van Harderwijk te realiseren. Gemeente Harderwijk blijft zich hiervoor actief inzetten in samenwerking met de betrokken partijen.” 

Tijdens de eerste rit in de spitstrein werd door de NS aan reizigers koeken uitgedeeld.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden