Verzamel bladeren in bladkorven (28-10-2019)

In de komende periode gaan onze buitendienstmedewerkers en aannemers aan het werk met het wegblazen van de herfst bladeren. Met veegwagens en meerdere bladblazers gaan ze de strijd aan met het blad. Het blad wordt verzameld en naar de composthoop gebracht.

Helpt u mee?

Dat kunt u doen door het blad van de gemeentebomen dat in uw tuin, straat of stoep ligt te verzamelen. Wij zetten in week 41 meerdere bladkorven uit in Harderwijk en Hierden waar u het blad in kunt doen. Hiervoor hebben wij speciale locaties aangewezen. In het buitengebied van Hierden staan geen bladkorven, alléén daar mag u het blad in de bermen vegen.

Zo gebruikt u de bladkorven

  • In de korven mag alléén bladafval worden gedeponeerd.
  • Het bladafval mag uitsluitend afkomstig zijn van gemeentebomen die in uw tuin, op de stoep, de straat op het plein liggen. 
  • In de korven mogen géén takken of ander afval zoals lege flessen en vuilniszakken worden gedeponeerd.

Met de bladkorven willen wij graag samen met u werken aan een schone en veilige straat. De wijkbeheerder houdt in de gaten wanneer de bladkorf geleegd moet worden. Zodra de meeste bladeren zijn gevallen, worden de bladkorven weer verwijderd. Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via snelherstel@harderwijk.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden