Vier 75 jaar bevrijding met 'Veluwe Remembers' (15-05-2019)

Wilt u met uw school, uw buurthuis, uw bibliotheek of uw vereniging een kleinschalig evenement organiseren in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding? Dan kunt u aansluiten bij het brede programma ‘Veluwe Remembers’. Daarbij is aandacht voor diverse verhaallijnen, zoals Market Garden (met daarbij de evacuatie), de Joodse geschiedenis in de oorlog en de bevrijding door de Canadezen. De uitnodiging geldt voor organisaties binnen de Veluwse gemeenten.

Van september 2019 tot en met mei 2020 is er aandacht voor de viering van 75 jaar bevrijding van de Veluwe. Daar horen grote en kleine evenementen bij, zoals festivals tot exposities, lezingen, speciale concerten en dergelijke.

‘Veluwe Remembers’ maakt kleine evenementen mogelijk

Het regioprogramma ‘Veluwe Remembers’ is een onderdeel van het provinciale programma ‘Gelderland Herdenkt’. In dat programma is aandacht voor herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid op de Veluwe. Via de zogenaamde ‘poppyregeling’ zijn kleine projecten met dat thema mogelijk. Via speciale websites en apps wordt het publiek op de hoogte gebracht. ‘Verbinding met elkaar’ is daarbij het streven!

De belangrijkste spelregels staan hieronder

De belangrijkste spelregels voor de poppyregeling zijn:
• Vanaf maandag 20 mei kunnen aanvragen worden ingediend.
• Aanmelden kan via de website van gemeente Arnhem
• De regeling sluit op maandag 10 juni.
• De maximale bijdrage die kan worden gevraagd is €750,-
• De maximale subsidie is € 750,- onder voorbehoud van cofinanciering van de initiatiefnemer, de betrokken gemeente of derden. Cofinanciering kan ook bestaan uit geld, vrijwilligersuren, het beschikbare stellen van middelen of goederen.
• Indien er meer aanvragen zijn dan er beschikbaar budget is, zal verdeling naar rato plaatsvinden.

De volledige regeling staat op de projectpagina van de website www.veluweop1.nl. Voor vragen kunt u terecht bij het mailadres subsidiebeheer@arnhem.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden