Zoektocht naar kinderburgemeester en -wethouder van start (15-04-2019)

Vanaf vandaag kunnen kinderen zich opgeven om kinderburgemeester of kinderwethouder van Harderwijk te worden. De gemeente is op zoek naar een kindercollege dat vanaf oktober een jaar lang de burgemeester en wethouders bijstaat met ceremoniële taken. Ook kunnen kinderen bij het kindercollege terecht met vragen of suggesties voor de gemeente.

Kinderen die volgend schooljaar (2019-2020) in groep 7 of 8 van de basisschool zitten, kunnen zich opgeven via onlinestadsgesprek.harderwijk.nl.

Spelregels om iemand op te geven

Hij of zij:

  • zit in groep 7 van de basisschool
  • kan bijvoorbeeld de Koningsspelen afsluiten
  • kan Sinterklaas welkom heten namens inwoners van Harderwijk en Hierden
  • kan goed luisteren naar andere kinderen
  • durft voor een groep mensen te spreken
  • weet hoe wij Harderwijk en Hierden nog leuker kunnen maken voor kinderen

Kent u een kind dat geschikt is als kinderburgemeester of kinderwethouder van Harderwijk? Geef diegene dan op!

Filmpje maken

Wij vragen aan kinderen die zich hebben opgegeven om een kort filmpje te maken. Daarin vertellen de kinderen waarom zij geschikt zijn voor de rol van kinderburgemeester of kinderwethouder.

Vakjury kiest kindercollege

Vervolgens worden de kinderen, samen met hun familie en klasgenoten, uitgenodigd voor een speciale middag in het Huis van de Stad. Daar mogen zij zichzelf nogmaals presenteren aan een vakjury. Deze jury buigt zich over de vraag wie de eerste kinderburgemeester en kinderwethouder van Harderwijk en Hierden wordt. In de jury zitten een raadslid, de burgemeester, de wethouder, een betrokken inwoner en een leerkracht van een basisschool. De eerste kinderburgemeester en -wethouder worden in juni bekendgemaakt.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden