Stemmen in een andere gemeente

U heeft een kiezerspas nodig als u wilt gaan stemmen, maar op de dag van de verkiezingen niet in Harderwijk bent. Met een kiezerspas kunt u in iedere Nederlandse gemeente stemmen.

Aanvragen in de Stadswinkel

U kunt tot 22 mei 12.00 uur een kiezerspas aanvragen in de Stadswinkel. U kunt de aanvraag alleen zelf doen. Neem uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. U krijgt de kiezerspas meteen weer mee.

U kunt maar één keer een kiezerspas aanvragen, ook als u de pas kwijtraakt.

Schriftelijk aanvragen

U vult het aanvraagformulier kiezerspas (pdf, 0,3 MB) in voor het schriftelijk aanvragen van een kiezerspas. Dit kan ook voordat u uw stempas hebt ontvangen.

Het ingevulde formulier stuurt u per post of ingescand per e-mail naar:
Gemeente Harderwijk
Team KCC
Postbus 149
3840 AC Harderwijk
of ingescand per e-mail naar: burgerzaken@harderwijk.nl

Uw schriftelijke verzoek moet uiterlijk 20 mei 2019 door de gemeente ontvangen zijn. Bent u op of voor 9 april 2019 naar Harderwijk verhuisd, dan moet u het formulier naar uw oude gemeente sturen.

Verzoek om per brief te stemmen (alleen bij Europese verkiezingen)

Bent u op tijdens de verkiezing van het Europees Parlement in het buitenland en staat u nog wel ingeschreven in Harderwijk? Dan kunt u ook per brief stemmen. U kunt daarvoor het formulier Verzoek om per brief te stemmen voor kiezer tijdelijk in het buitenland. Het verzoek moet uiterlijk op 25 april 2019 door de gemeente Den Haag zijn ontvangen. U ontvangt van de gemeente Den Haag uw stembescheiden (per post of e-mail).

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Den Haag.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden