Verkiezingen

Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn er 2 verkiezingen:

  • De verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten van Gelderland. De leden van de Provinciale Staten kiezen in mei de leden van de Eerste Kamer.
  • De verkiezing voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Vallei en Veluwe. Het algemeen bestuur van een waterschap is vergelijkbaar met de gemeenteraad bij een gemeente. Het algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast en controleert of het dagelijks bestuur dat beleid goed uitvoert.

De verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en de Waterschappen zijn om de 4 jaar.

U heeft een stempas én een identiteitsbewijs nodig om te kunnen stemmen. De stempassen worden vanaf 25 februari bezorgd. Begin maart ontvangt u ook de kandidatenlijsten. Dat is een overzicht van de deelnemende politieke partijen en hun kandidaten. Op de achterzijde van de kandidatenlijst vindt u een overzicht van alle stembureaus in de gemeente Harderwijk en meer informatie over het stemmen.

Informatie verkiezingen in gebarentaal

De Rijksoverheid biedt informatie over verkiezingen aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Klik op de afbeelding hieronder om het filmpje te bekijken.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden