Verkeerscirculatie binnenstad

De verkeersluwe inrichting van de Boulevard heeft gevolgen voor de verkeerscirculatie in en rond de binnenstad. Er is sprake van een zomerregime en een winterregime. Het zomerregime geldt van 1 april tot 1 november. Het winterregime van 1 november tot 1 april, is de Boulevard in het weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Zomerregime

De Boulevard is afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer middels verkeersborden en ondersteund door piramides. Dit is niet het geval tussen 6.00 tot 11.00 uur op maandag t/m zaterdag. Dan is de Boulevard opengesteld alleen voor laden en lossen. Alle piramides (zie onderstaande kaart van 1 t/m 6) zijn dan omlaag. Van 11.00 tot 6.00 uur is de Boulevard alleen opengesteld voor ontheffinghouders Boulevard vanaf de Havendam. Er zijn twee groepen die ontheffing krijgen, namelijk hotelgasten van Monopole en Allure en bewoners Rabbistraat en Hoogstraat (tussen de aansluitingen met de Rabbistraat en de Kleine Marktstraat). Deze groepen kunnen door middel van een code (hotelgasten) of pasje (bewoners Rabbistraat en Hoogstraat tussen Rabbistraat en Kleine Marktstraat) de piramides (1,2 en 4) bedienen bij de Havendam (hotelgasten en bewoners) en de Hoogstraat (bewoners). De bewoners zijn geïnformeerd.

Zonder codering of pas is de binnenstad op maandag t/m zaterdag van 6.00 tot 18.00 uur met de auto bereikbaar via de route Smeepoortstraat-Kerkplein-Kerkstraat-Bruggestraat-Rabbistraat- Hoogstraat. De piramides aan de Hoogstraat, Bruggestraat, Vijhestraat (4,5 en 6) zijn dan omlaag. Buiten de genoemde periode kunt u geen gebruikmaken van deze route. De binnenstad uitrijden kan in alle gevallen via de Rabbistraat/Boulevard (piramides 1 en 2) en via de Vijhestraat (piramide 6) omdat de piramides daar omlaag gaan bij het verlaten van de binnenstad. U kunt niet uitrijden via de Buiten de Bruggepoort of de Hoogstraat (3 en 4). Verder wordt u geadviseerd om in de avonduren geen gebruik te maken van de Vijhestraat vanwege de aanwezigheid van uitgaanspubliek.

Tenslotte is er voor voertuigen sprake van een lengtebeperking tot 8 meter vanaf de Kerkstraat.

Winterregime

De Boulevard blijft toegankelijk voor alle gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd vanuit de richting Buiten de Bruggepoort (piramide 3 blijft daar omhoog, behalve van 6:00-11:00 uur ten behoeve van bevoorrading).

Dit betekent:

  • Eenrichtingsverkeer via de Kerkstraat-Bruggestraat-Vijhestraat
  • Verplichte rijrichting rechtdoor ter hoogte van de kruising Bruggestraat-Rabbistraat
  • De lengtebeperking Kerkstraat blijft ook in het winterregime van kracht
  • Parkeren op de Boulevard voor bezoekers Boulevard/binnenstad is mogelijk op P5 de 50 parkeerplaatsen bij Strandboulevard-West. 

Zowel zomer als winter

De (brom)fietsers en voetgangers hebben altijd toegang tot de Boulevard. Het afsluitregime in de avond- en nachturen tussen 18.00 en 7.00 uur in het uitgaansgebied (Vijhestraat en Bruggestraat) en de Hoogstraat blijft van kracht. Gedurende alle tijdstippen is de Hoogstraat (gedeelte Kleine Marktstraat-St Annastraat) bereikbaar via de Kleine Marktstraat vanaf de bestaande routes. In deze route is geen sprake van een afsluiting. Het uitrijden van de Hoogstraat gaat via de Grote Poortstraat, St Annastraat en Waltorenstraat.

Parkeren rondom binnenstad

Het parkeren aan de Boulevard is gedurende de afsluiting van de Boulevard niet meer mogelijk op P5. Ook niet tijdens de ochtendopenstelling voor bevoorradingsverkeer. De bezoekers van de Boulevard/binnenstad parkeren op P6 Dolfinarium eiland (betaald parkeren via belparkeren en kentekenparkeren), P1 Havendam (maximaal 3 uur kort betaald parkeren) of op P2 Lelykade (vanaf 18.00 uur tot 8.00 uur gratis parkeren).

Klik op de kaart voor genummerde peramides

Contact